Селекционерът на националния отбор на Сенегал по футбол Алиу Сисе говори преди утрешния мач на тима срещу Катар на Световното първенство. Треньорът е категоричен, че отборът му е силен в атака и се надява на победа, която да остави тима в борбата за излизане от групите.
"Отборът е в добро състояние, въпреки загубата от Нидерландия. Сенегал не беше зле на терена, бяхме равностойни на един от най-добрите отбори в света, който е осми в класацията на ФИФА. Мисля, че заслужавахме поне точка от този мач. Сега идва много важен мач - за нас и за Катар. Когато загубиш първия мач на такъв турнир, си опрян до стената преди втория. Нашият опит на такива състезания може да ни помогне преди този двубой", каза Сисе на пресконференцията си преди срещата.
"Вратарят ни Едуард Менди е добре, той има желязна психика. Разбира се, че говорих с него, както и с повечето от играчите. Качествата на Едуард не бива да бъдат поставяни под съмнение. Той преминава през труден период, но той има пълното ми доверие и това на съотборниците си. Утре ще бъде на терена", категоричен бе специалистът.
"Това ще бъде различен мач от първия. Нямам никакво съмнение, че имаме качество в атака, за да вкарваме. Важното е да бъдем ефективни, да бъдем точни, да бъдем "убийци" пред вратата на съперника. Сигурен съм, че утре ще имаме положения. Важно е да спечелим, за да се настроим за мача с Еквадор. Разбирам, че някои се съмняват в нас, но всички искат да продължат да пишат историята на отбора ни и отправям апел - нека всички наши фенове продължат да вярват в отбора, да продължат да се молят, защото нашата цел е да ги направим горди", завърши селекционерът на Сенегал.