Селекционерът на германския национален отбор Ханзи Флик призна, че Бундестимът има много работа за вършене, ако иска да промени облика си и да се справи в неделя с Испания и да избегне второ поредно отпадане в груповата фаза на Световно първенство.
Четирикратният шампион на планетата Германия изненадващо загуби от Япония с 1:2 в първия си мач и във втората си среща ще се изправи срещу шампиона от 2010 година Испания, който победи Коста Рика със 7:0.
Германия ще отпадне от турнира в Катар още в групите, както преди четири години в Русия, ако загуби от Испания и в същото време и Япония избегне загуба срещу Коста Рика в неделя.
"Нямаме право на повече грешки, трябва да подходим с идеята за задължителна победа", каза Флик пред репортери в четвъртък.
Флик каза още, че е видял много положителни неща за 70 минути от мача в сряда.
"Трябва да затегнем винтовете в машината и да се опитаме да направим нещата по-добре. Имаме много работа за вършене", каза Флик.
Германия не е побеждавала Испания на турнир от Евро 1988 и беше унизена с 0:6 от тях в последната си среща през 2020 година в Лигата на нациите.