Ботев Пловдив отново ще разчита на чуждестранен треньор за срещата за Купата на България срещу Черноморец (Балчик). Наставникът на "канарчетата" Желко Копич, изтърпява наказание за натрупани жълти картони от срещите в първенството, а за негов заместник на скамейката ще застане друг хърватин. Това е Неманя Миланович, който иначе е наставник на дублиращия отбор. Миланович цяла седмица гледаше тренировките на първия отбор, а вчера беше регистриран и в БФС.
По този начин, Ботев Пловдив създава прецедент, който навярно никога не се е случвало с друг елитен отбор в рамките на един сезон – да бъде ръководен от четирима чуждестранни треньори.
Сезонът за Ботев стартира с наставника от миналата кампания – босненецът Азрудин Валентич. След напускането му, в мача от първенството срещу Локомотив (София) за негов заместник бе сложен привлечения от него по-рано през годината – арменецът Артур Ованесян. Ованесян обаче ще бъде запомнен повече с инцидент извън терена, след като по време на мача с Арда (Кж) на резервната скамейка се сби с друг свой чуждестранен колега – хърватина Алекса Бошкович. След като публиката в Кърджали видя всичко това, а и медиите го отразиха, двамата бяха отстранени от клуба. Неманя Миланович бе част от щаба на Азрудин Валентич, но с идването на Копич, беше изпратен начело на дублиращия отбор, заемайки мястото именно на Ованесян.
В дублиращия състав на "канарчетата" Миланович има за помощник друг хърватин –  кондиционния треньор Драган Тодорович, който преди това не е работил във футбола, а идва от националния отбор на Хърватия по хандбал за глухи.
В щаба на Желко Копич има двама българи за помощници – Георги Онов и Радостин Александров, но на нито един от тях не е гласувано доверие да замести Копич в предстоящия двубой за купата срещу третодивизионния Черноморец. Георги Онов вече е ръководил "жълто-черния" тим преди време и от треньорите в представителния и дублиращия състав, е с най-дълъг стаж в клуба. Отделно от това, Онов има доста солиден стаж в школата на клуба, където никога не е крил любовта си към Ботев.
Но не само непрекъснатите смени на треньори натъртва за все по-отчетливата липса на българи в клуба. Днес стана ясно, че руската тикток-звезда Михаил Прокопиев няма как да запише дебют, въпреки че подписа договор и беше картотекиран. Причината е, че Ботев (Пловдив) отдавна е превишил лимита от 21 чужденци. Така Прокопиев трябва да чака пролетния дял на първенството, освен ако на някой от другите легионери не бъде прекратен спешно договора.