Селекционерът на националния отбор на Сърбия по футбол Драган Стойкович отхвърли слуховете, че от лагера на Бразилия са шпионирали с дрон тренировката на неговия отбор. Той заяви, че южноамериканците не би спечелили нищо от записването на техните занимания.
Отборите на Сърбия и Бразилия тренират на базата на местния Ал Араби в Доха и са съперници в група G.
„Не вярвам, че са ни гледали. Кои сме ние, за да ни гледат? Те са футболна суперсила. Мисля, че това не е коректна информация, а дори да е имало дрон, не знам какво биха видели, нищо специално“, каза Стойкович, цитиран от агенция „Ройтерс“.
Бразилия е сред фаворитите на Световното първенство по футбол, но Драган Стойкович увери, че сръбските състезатели не се притесняват от предизвикателството. „Ще играят с четирима нападатели срещу Сърбия. Това сме приключили.. Но някой ще играе ли в защита? Бразилия е страхотен отбор, един от най-добрите в света. Ние имаме златно поколение в момента, но очаквам наистина труден мач“, заяви още наставникът на сръбския национален тим.
Драган Стойкович добави, че голмайсторът на състава Александър Митрович, който претърпя контузия на глезена, вече тренира със съотборниците си.