Е, Кристиано Роналдо постигна целта си - нахока собствениците на „Манчестър Юнайтед“, възмути се от мениджъра Ерик тен Хааг, който не го уважавал достатъчно, и в крайна сметка договорът му с „червените дяволи“ е вече в кошчето. Преднамереното интервю, в което се оплака от всичко и всички, дори не съдържаше известно съжаление, че отказа на Тен Хааг да влезе в игра като резерва и че докато съотборниците му тренираха цяло лято, се присъедини към отбора буквално преди първия официален мач.
Роналдо изглежда доволен и наперен след последното развитие на събитията, стига собствениците на „Манчестър Юнайтед“ да не се запънат да го съдят за уронване на клубния престиж. А за да доналее интерес към увяхващия си ореол на звезда, мигновено заговори, че разни шейхове му предлагали баснословен договор. Може и да стане, в Арабския свят парите не са проблем.
Всичко зависи от представянето му на световното първенство в Катар. Ако блесне отново, вратите пред него да прибере и „последно 10“ ще бъдат отворени, нищо че вече е на 37 години. Не му ли потръгне и ако отборът не играе за него, както обикновено настоява, го чака печален залез. 
Казват, че докато човек е в силата си, работи за името си. Когато прехвърли зенита си, името му работи за него. 
След скандалното интервю в няколко мелодраматични части никак не е сигурно, че името Роналдово ще го остави на пиедестала до вечни фигури на световния футбол като Пеле, Бекенбауер, Кройф, Марадона, Зидан, и силно омразния му Лионел Меси.