В неделя от 17 часа волейболистите на „Дунав“ ще играят последния си мач от първенството на Висшата лига /дивизия „Изток“/. Двубоят ще е дерби, защото русенският отбор ще бъде домакин на лидера „Раковски“ /Севлиево/. По този повод „Утро“ разговаря с капитана на тима Ангел Павлов.

- Ангеле, как оценяваш представянето на „Дунав“ дотук?
- Ако изключим неочакваните колебания в играта ни на старта срещу „Черноморец“ /Бяла/ във Варна, нямаме кой знае какви проблеми. Хубавото е, че тогава се измъкнахме с победа - 3:2.
- Изненада ли е първото място на „Раковски“?
- Според класата на другите отбори в групата това класиране изглежда логично. По традиция волейболът в Севлиево е на почит, а и домакините дълго време обиграват постоянен тим. Ние и „Раковски“ сме с 4 победи и без загуба, но съперникът ни води с една точка заради по-добри допълнителни показатели. Мачът в неделя ще реши кой отбор ще зимува като есенен първенец.
- Как се справят младите момчета в „Дунав“?
- Тренират усърдно и това не е клише. Засега основно само Боян Христов от тях започва мачовете като титуляр. Момчетата имат качества и ако са търпеливи, ще намерят място с времето в титулярния състав. На този фон ние сме опитен тим. Познаваме се отдавна, наясно сме какво може всеки от нас и къде е силата му. 
- Не е ли малко горчиво, че „Дунав“ играе във второто ниво на българския волейбол?
- Е, не е приятно, но вече сме минавали по този път. Русе е с много добри традиции във волейбола, така че да се надяваме на дни, в които отборът ни е отново ще бъде в елита. Всичко, като във всеки спорт, опира обаче до финансите. Използвам повода да поканя русенци в неделя като зрители на мача с „Раковски“. Дано да ги зарадваме, а и да припомня, че входът в зала „Дунав“ ще е свободен.