Обединена българска банка предприема отчаян опит да възстанови някаква част от многомилионните заеми, отпуснати на скандално известния в Русе предприемач Явор Блъсков. Кредитната институция обяви за продан над 200 апартамента, магазини и други самостоятелни обекти в новопостроените блокове до АОНСУ, които така и останаха недовършени.            

Имотите се предлагат на търг от съдия-изпълнител заедно с трите парцела, върху които са построени сградите, които също се оказаха ипотекирани. 
От машинациите на Блъсков пострадаха десетки русенски семейства, платили си за апартаменти в бившето АОНСУ, които по-късно се оказаха с тежести, тъй като бизнесменът тайно от купувачите е теглил заеми за строителството и го финансирал едновременно от два източника - от банката и от клиентите. Нещо подобно се случи и със строителството на двете нови сгради, свързани със старата чрез топла връзка. Оказа се, че Блъсков е събирал пари от клиентите „на зелено“, а в същото не плащал и на строителя „Интис“. И в крайна сметка русенската фирма похарчи към 2 млн. лева свои пари да построи сградите, като насреща вместо плащане получи собствеността на 100 апартамента. 
Сега от името на ОББ съдия-изпълнител продава имотите и на Блъсков, и на „Интис“. Те все още са на акт 14, така че апартаменти се предлагат за по двадесетина хиляди лева. Жилищата обаче не могат да влязат в експлоатация без да се вложат още доста пари за довършителни работи. Които след печалния опит на „Интис“ и многобройните скандали около жилищата в АОНСУ едва ли някой би бил склонен да рискува.