Нападателят на френския национален отбор Усман Дембеле заяви, че няма никакво място за подценяване на съперниците, тъй като това веднага носи проблеми.
Той научи по време на пресконференция, че Германия губи с 1:2 от Япония, по същия начин, по който във вторник Аржентина загуби от Саудитска Арабия. Германия и Аржентина бяха определяни от мнозина за едни от фаворитите за титлата на световното първенство в Катар, докато Япония и Саудитска Арабия не са известни като големи футболни сили.
"Наистина ли германците са загубили от Япония?", каза с почуда 25-годишният Дембеле, цитиран от Ройтерс.
"В съвременния футбол няма малки или слаби отбори. Ако свалиш интензивността в играта си, веднага ти изскачат проблеми. Вече навсякъде се работи и технически, и тактически. Всички видяха, че от тактическа гледна точка Саудитска Арабия игра невероятно. Ние самите изпитахме това срещу Дания", каза още Дембеле.
Точно срещу скандинавците е следващият мач на Франция на световното първенство. "Петлите" загубиха два пъти от този съперник в Лигата на нациите тази година и Дембеле е уверен, че това ще мобилизира пределно съотборниците му.
"Няма да лежим на стари лаври, мога да ви уверя, че сме напълно фокусирани върху мача с Дания. Беше страшно важно да започнем добре, защото сега ни чака мач с Дания. Ние знаем, че те са чудесен отбор, имахме трудности срещу тях , така че трябва да намерим начин да ги победим", завърши Дембеле.