Деца от Академията на ЦСКА получиха възможността да прекарат един ден с първия отбор като награда за доброто си поведение през годината, съобщиха от клуба.
Десет момчета на възраст между 12 и 16 години бяха поканени да се срещнат със своите любимци от представителния състав и да тренират наравно с тях на базата в Панчарево. Критериите, по които бяха подбрани децата, не бяха просто талант и футболни умения, а също така и възпитание, успех в училище и поведение на и извън терена
"С инициативи като тази искаме да затвърдим разбирането, че за да си футболист на ЦСКА, не е достатъчно просто да си добър атлет. Нужно е да притежаваш добродетели, които те открояват, и да бъдеш пример с всяко свое действие. Полагаме усилия да възпитаваме в нашите възпитаници нравствени ценности, които да ги превърнат в успешни личности. Работим не само с децата, но и с треньорите, за да предадем и на тях най-важните „армейски” принципи.
Срещата между първия отбор и младите ни таланти беше вълнуваща и за професионалните ни футболисти, които приеха присърце задачата да накарат децата да се почувстват като част от отбора. От шегите и закачките по време на закуска и обяд, през помощта, която им оказаха във фитнеса, до забележките на треньорите и поздравленията при всяко добро отиграване – малки и големи бяха едно цяло, а щастието в очите беше видимо. Затова и тази инициатива ще превърнем в традиционна. Ще продължим да заздравяваме връзката и приемствеността между първия отбор и школата на ЦСКА. Вярваме, че това е един от начините да създадем следващите големи имена на България.
Бихме искали специално да поздравим родителите на децата, както и самите момчета: Димитър Христов и Александър Благовестов (2006 г.), Дилян Стойчев и Юлиян Гилов (2007 г.), Веселин Башев и Денислав Величков (2008 г.), Деян Василев и Александър Димитров (2009 г.) Мартин Спасенов и Симеон Цековски (2010 г.)", съобщиха от ЦСКА.