Капитанът на английския национален отбор Хари Кейн тренираднес с отбора и вероятно ще бъде готов за сблъсъка срещу САЩ, въпреки контузията на глезена, заради която премина преглед със скенер, каза съотборникът му Джордан Пикфорд.
Кейн получи травма след единоборство с иранеца Мортеза Пуралиганджи в началото на второто полувреме на първата победа на Англия с 6:2 в група B и беше заменен по-късно.
"Да, мисля, че той е добре, малко е подут глезена му, но мисля, че е добре, беше на терена с нас. Това е добра новина, защото той е нашият капитан ", каза вратарят Пикфорд пред репортери в тренировъчната база на Англия.
Селекционерът Гарет Саутгейт разполага с вариативност в атака, но Хари Кейн е лидерът на отбора и англичаните се надяват силно той да бъде на терена.
Малко вероятно е Саутгейт да рискува, ако Кейн не е готов на 100 процента за мача срещу САЩ в петък, тъй като предпочита да разчита на него за фазата на елиминациите.
"Мисля, че всеки се възползва от своя шанс, когато Хари излезе, Калъм Уилсън влезе и игра наистина добре и направи асистенция за Джак Грийлиш. Всеки тренира наистина усилено и иска да е на терена, но Хари е невероятен играч, той дава пример в отбора. Той е лидерът, той е капитанът и ние всички разчитаме на него, но има възможности и за другите момчета", каза още Пикфорд.
Защитникът Кайл Уокър, който не беше готов да играе срещу Иран след  операция на слабините, тренира в сряда и може да бъде опция за Саутгейт за следващите мачове.