Целта на Мароко е била да избегне загубата от Хърватия в първия мач на Световното първенство и равенството 0:0, което си осигуриха е задоволителен резултат, каза треньорът Валид Реграги.
„Нашата цел беше да живеем още един ден, тъй като поражение в първия мач слага край на надеждите ви в състезанието“, каза Реграки на пресконференция след срещата.
Равенството с вицешампионите от Световното първенство през 2018 оставя добри шансове за Мароко в група F. Те имат изипитание срещу Белгия в неделя и след това с Канада следващия четвъртък.
"Дадохме всичко от себе си, целта беше да не загубим. Тук съм само от два месеца и се гордея с играчите. Искахме да постигнем успех, но в крайна сметка сме доволни от равенството“, каза Реграги, който пое Мароко през септември, след като Вахид Халилходжич беше уволнен.
„Ще изчакаме изхода от мача с Белгия и след това ще гледаме да се класираме за осминафиналите срещу Канада“, добави той.
47-годишният специалист каза, че се е договорил с Националната федерация за средносрочен и дългосрочен план, за да опита да спечели Купата на африканските нации.
Реграги, който изведе Уидад до титлата в африканската Шампионска лига миналия май, посочи, че отборът му е играл като европейски отбор.
„Играхме балансирано като европейските отбори, искахме да представляваме заплаха за Хърватия и да постигнем добър резултат, но основната цел не беше да загубим. Трябва да се подобрим и да развием манталитет на победител.
Чувстваме се като у дома си и съм щастлив, че съм в Катар, а мароканските и арабските фенове по трибуните ни подкрепяха и ни даваха сила, когато се чувствахме уморени“, завърши Реграги.