Капитанът Лука Модрич казва, че Хърватия си е поставила основна цел да премине групата на Световното първенство в Катар, но след това се надяват да достигнат постиженията си от преди четири години, когато завършиха на второ място в Русия. В среща от група F „шахматистите“ завършиха 0:0 срещу Мароко на стадион „Ал Байт“.
„Беше труден мач, особено през първите 15 минути, но мислех, че сме много по-добрият отбор през второто полувреме. Защитата ни беше особено силна, но пропуснахме нещо в атака.
Мисля, че ако бяхме малко по-резки в нападение, можехме да ги отворим малко повече“, каза 37-годишният плеймейкър, бивш носител на Златната топка и вдъхновение зад неочакваното им стигане до финала на Мондиала през 2018 г. 
„Не сме дошли тук само, за да се състезаваме. Въз основа на нашия опит имаме амбиции да направим същото или дори по-добро от преди четири години, но още преди този турнир казахме, че нека първо поставим основните цели за преминаване на груповата фаза.
Знаем, че след като влезем в елиминациите, можем да бъдем много опасни съперници. Тук имаме по-големи цели, не ме разбирайте погрешно“, добави Модрич.