Световните шампиони по футбол Франция загубиха още един футболист след победата над Австралия с 4:1 на първенството в Катар. Това е защитникът Люка Ернандес, за когото шампионатът приключи тъй като е получил контузия на коляното, съобщи най-напред вестник "Екип', а след това новината беше мултиплицирана и от други медии.
"Като начало трябва да направи някои тестове, за да се установи точната диагноза. Но травмата изглежда достатъчно сериозна. Това е голямата черна точка от нашата победа тази вечер, ядосва се селекционерът на Франция Дидие Дешан.
По-нататък вестник "Екип" съобщи, че бранителят е скъсал коленни кръстни връзки, което не само го вади от всички мачове на Световното първенство, но и ще го лиши от игрово време за доста дълъг период и след това. от агенция Ройтерс са потърсили мнението и на официален представител на Френската футболна федерация (ФФФ), но никой не им е вдигнал телефона.
Ернандес остана да лежи на терена с видима болка на лицето при откриващото попадение в мача, с което Австралия поведе в резултата. Матю Леки го финтира и центрира към Крейг Гуудиун, разписал се с глава още в 9-ата минута.
Франция поведе в класирането на група L с победата над австралийците, а Тунис и Дания имат по точка. Австралия е без актив.