„Нека бъдем достойни и истински синове Божии и да изпълняваме волята на нашия Отец. Нека със смирение, вяра и любов пристъпваме по-често към Божия храм, за да намираме утеха в него от житейските проблеми. Църквата, училището, семейството и държавата са стожерът, който ще възроди нашата православна младеж и ще утвърди нашите православни семейства. Така ще можем наистина с вяра, надежда и любов, обновени да вървим напред, посрещайки всяка една трудност заедно“. Това каза митрополит Наум в обръщението си към препълнената зала „Европа“ на Доходното здание, където в понеделник вечерта се състоя голям концерт, посветен на Въведение Богородично, чествано като Деня на християнското семейство 
„Денят на християнското семейство е повод да се замислим и да отворим душите и сърцата си за добротата, която в днешно време ни е по-нужна от всякога. Нека по-често се обръщаме към християнските добродетели и учим децата си да бъдат благочестиви, както и никога да не забравяме, че семейството е свято. То е основата, върху която лежи човешката нравственост, благополучие и развитие“, каза в словото си кметът Пенчо Милков.
Концертът бе организиран от Русенска света митрополия, а инициативата на Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум превърна тържеството в общоградски празник.
Програмата бе открита с църковно песнопение на Митрополитския хор „Св. Димитър Басарбовски“, а след това на сцената излязоха ученици от НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ и множество детски формации, чиито изпълнения бяха наградени с много и заслужени аплодисменти.