Футболистите на Белгия вярват, че може да спечелят Световната купа, въпреки че липсват някои от ключовите фигури от кампанията през 2018 г., каза защитникът Ян Фертонген.
Белгия завърши на трето място в Русия, след като отстъпи на полуфиналите с 0:1 от бъдещия шампион Франция, но този път няма да може да разчита на хора като Венсан Компани и Маруан Фелайни. Фертонген обаче вярва, че младото поколение е готово.
„Разбирам, че съставът през 2018 г. беше изключителен. Разбирам, че може би имате някои съмнения сега, защото няколко от тези момчета, които са лидери, липсват“, каза Фертонген на пресконференция в навечерието на първия мач от група F срещу Канада.
„Сега имаме достойни заместници. Имаме силна халфова линия, много опции сред нападателите. Има място за тези млади момчета и съм развълнуван от това, което виждам. Имам вяра в този отбор“, добави Фертонген.
Ромелу Лукаку ще пропусне първите два мача поради контузия, треньорът Роберто Мартинес следи отблизо развитието на Луи Опенда с фланелката на Ланс във френската Лига 1.
„Имам 25 играчи, които са напълно готови за утре – всички с изключение на Лукаку“, каза Мартинес, попитан за състоянието на Еден Азар.
Бързото преминаване от клубен футбол към работа в националния отбор е затруднило Фертонген, който каза, че не е лесно да се адаптира.
„Беше много по-спокойно в Русия, защото имахме по-дълъг период за подготовка и това е нещо, което ми хареса, да затворя сезона с клуба си и да имам няколко седмици да работим с националния отбор. В катар всичко се развива бързо. Ще се опитаме да постигнем колкото е възможно повече и се надяваме, че това означава да вземем трофея.“