Един от лидерите на баскетболния Левски Златин Георгиев бе сред най-полезните при победата над ЦСКА с 95:92 след продължение в среща от шестия кръг на Националната баскетболна лига. Георгиев бе избран за играч номер 1 на мача след като завърши с 20 точки, 11 борби и 9 асистенции за успеха на „сините“.
„Много хубава емоция. Даже бях забравил какво е след 13 години. Страхотен мач, имаше и атмосфера. Накрая също беше интересно. Празник на баскетбола“, заяви Златин Георгиев, а попитан за факта, че само той и съотборника му Асен Великов имат опит от последните мачове между Левски и ЦСКА преди 13 години, той отговори: „Мисля, че се представихме добре и днес, и тогава. Да, определено се чувстваше зарядът, но като стъпих на терена вече беше супер. Ние сме двама по-опитни играчи. В отбора на ЦСКА няма такъв състезател, който да е играл такова дерби. Мисля, че дадохме самочувствие и на останалите. В такива мачове има много нерви и е нормално да има технически нарушения и неспортсменски фаулове. Мисля, че съдиите се справиха супер с мача.“
„Дано на следващия мач да има още повече хора. Не е имало такъв мач от 13 години и мисля, че беше доста добре. И от двете страни беше супер. След мача с Черноморец мисля, че ни дойде добре самочувствие. Днес се борихме докрай и заслужено победихме“, каза още баскетболистът на Левски.
Дамян Минков от ЦСКА пък заяви: „Стана доста хубав мач, но се надявам следващия път ние да сме победители. Но се радвам, че стана хубав мач. В такива срещи играта е кош за кош, малко характер, една позиция и някой път се случва така. Просто имаше прекалено много напрежение.“
„За мен емоцията беше невероятна. Аз съм гледал по телевизията това дерби, най-вече футбол, защото в баскетбола не съм го хванал много, но е голяма емоция, голямо нещо. Не може да се опише с думи. За мен е тъжно, че не можа да се напълни залата, но със сигурност може много повече“, добави Минков, който завърши с 11 точки и 4 борби за „червените“.