Остават броени дни до началото на кариерния форум, организиран от медия платформата на Иван Христов и Андрей Арнаудов -„Bulgaria wants you“. Лектори на събитието ще бъдат популярният актьор Александър Сано, журналистът и писател Юлияна Дончева и световно известният художествен директор и дизайнер на анимационно студио Pixar Антъни Христов.

Форумът, носещ името „Живот и кариера – защо в България?“ ще се състои на 25 ноември (петък) в Канев център на Русенския университет „Ангел Кънчев“. По време на събитието български и международни компании ще запознаят гостите с конкретни работни предложения. Вратите за посетителите ще бъдат отворени в 13:00 ч., а официалната част е с начален час 14:00 и с очаквана продължителност около 2 часа. След закриването изложбената площ ще остане отворена за посетители и гости до 17:00 ч.

“Щастлив съм, че само месец след голямото ни събитие в Мюнхен идваме в Русе. В Германия близо 1000 българи посетиха кариерните щандове и лекции. Надявам се в Русе хората да научат, че могат успешно да се развиват в България, вместо да емигрират, както от презентациите на гост-лекторите, така и от различните предложения за работа“ - сподели тв продуцентът Андрей Арнаудов.

Юлияна Дончева също не крие, че емиграцията на младите хора е болезнен за нея проблем. Тя е майка на две деца и е на мнение, че те трябва да живеят и развиват в България, защото страната ни има нужда от амбицирани и образовани личности, които да я съставляват. „България има нужда от енергията, таланта и модерната визията за бъдещето на всеки един млад човек. Реализирайте мечтите си тук, защото вашият ентусиазъм ще промени живота на всички нас“ – споделя Юлияна.

Антони Христов близо 40 години живее отвъд Океана. Медиите го определят като „българската следа“ в меката на киното, а той себе си – като човекът зад брилянтни анимации като Търсенето на Немо, Wall-E, Феноменалните 2. „Прекарах 18 години в правене на анимационни и късометражни филми. Като цяло не съм се замислял, кога ми е бил върхът на кариерата, просто защото за мен животът ми е бил само една непрекъсната работа - от филм на филм. Да работиш в гигант като Pixar е престижно, но аз бях воден от магията на анимацията. Това беше моята страст, но любовта ми към България се оказа по-силна.“ – споделя той. Днес Антони Христов живее и работи в България и противно на общото схващане е на мнение, че страната ни е много подходяща за бизнес.

Събитието на 25 ноември е безплатно, но изисква предварителна регистрация на сайта на платформата bulgariawantsyou.com