Първият български тим стана победител на отборния турнир по свободна борба за кадети „Русенски легенди 2022“. Той победи с по 8:2 „България 2“, Румъния, Молдова и Унгария. Победителите заслужиха премия от 3000 лева, осигурена от спонсорите Асет Банк и Асет Иншурънс. Румънците си тръгнаха с 2000, а унгарците - с 1000 лева. За един от двата български тима се бори състезателят на „Юнак“ /Русе/ Онур Яшар, който надви в три схватки.
Елина Васева, възпитаничка на русенската школа, бе обявена за рефер номер 1 на турнира. Тя бе наградена от олимпийския вицешампион от Барселона Валентин Гецов.
Официалният старт на „Русенски легенди“ бе даден от зам.-кмета Магдалина Илиева. В рамките на откриването федерацията по борба удостои с плакети заслужилия треньор Георги Ачев /по случай неговия 85-и рожден ден/ и наставника в „Юнак“ Сава Семков /60 години/.
Управата на „Юнак“ пък награди с плакети доскорошния национал Анатоли Гуйдя и съдията Ашим Кудрет.
„Получи се хубав турнир. Гостите останаха много доволни. Молдовците например ни поканиха на международно състезание за деца“, каза за „Утро“ председателят на „Юнак“ и национален старши треньор Валентин Ангелов.