„Дунав“ загуби с 1:2 срещу „Арда“ /Кърджали/ мача си от турнира за купата на България, но поизпоти здраво елитния си съперник. Нещо повече - гостите, начело със звездата си Светослав Ковачев, дори бавеха откровено играта в последния четвърт час, а и като че ли и съдията се уплаши да не се стигне до равенство и продължения. След 6 смени и прекъсвания заради травми на футболисти той даде скандално продължение от едва 2 минути!
Мачът почна от нищото с гол за гостите. Жозе да Силва отправи анемичен безобиден удар и 16-годишният дебютант на дунавската врата Даниел Николов пропусна топката под плонжа си. Сто пъти да му се бе наложило да отразява такъв изстрел, нямаше как да не го отрази. Младост, неопитност, напрежение! Но това момче има талант.
Дунавци постепенно изравниха играха и въпреки че гостите държаха повече топката, организираха хубави атаки по десния фланг, при които не достигаше все нещичко за заключителен шут. А и съдията подмина пред пеналта брутален фаул в гръб срещу Йордан Димитров.
Гостите поведоха с 0:2 след почивката. И то след като малко по-рано Комано бе изведен на чиста позиция и можеше да изравни, но стреля над вратата. Затова пък в ответната атака Иван Тилев се разходи сред защитата, изработи позиция за изстрел и прати топката вляво от Николов.
„Дунав“ се върна в играта с феноменален гол на Йордан Димитров. Със стена пред себе си и поне от 25 метра той изпрати снаряд от фаул към горния десен ъгъл. Вратарят Васил Симеонов нямаше никакъв шанс - 1:2.
Подкрепяни от публиката, русенските футболисти направиха всичко възможно да се се доберат до продължения, но опитните футболисти на гостите бавеха топката при всеки удобен случай, а и съдията бързаше да се прибере към съблекалнята.
Мач с мач не си прилича, но ако стъпи върху основата с показаното в този двубой и надгради класа с попълнения през зимата, пролетта за русенския отбор със сигурност ще бъде доста по-светла като резултати и класиране във Втора лига.
„Дунав“: Даниел Николов, Кристиан Тасков, Стоян Предев, Джан Хасан, Георги Вълчев, Кристиан Господинов, Юго Комано, Станислав Вълчев, Йордан Димитров, Диян Димов, Теодор Костов /Кристиан Върбанов, Димитър Тодоров, Дани Братоев/.