Перфектен професионален музикален инструмент получи като подарък талантливият ученик от 11 клас в Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ Теодор Димитров. Жестът направи в петък надвечер бизнесменът Диан Тамахкяров, който е създател и собственик на фирма за производство и поддържане на електронни системи за бензиностанции. Теодор за първи път се сдобива със своя собствена флейта, при това подбрана специално за него от един от изключително способните български флейтисти - Христо Добринов, първи флейтист на Токийския симфоничен оркестър. 
Всичко започна през септември, когато Диан Тамахкяров ми се обади и каза, че иска да подари музикален инструмент на даровито дете от нашето училище, разказа развълнувана директорката на НУИ Мария Дуканова. Дарителят поставил условия: ученикът да има отличен успех, да впечатлява с творчески изяви и да не притежава собствен инструмент, което да му пречи да развие максимално способностите си. Без колебание спряхме избора си на Теодор, който отговаря на всички тези условия и до този момент свири на училщна флейта, обясни Дуканова. 
Преподавателката на момчето Надежда Андреева, която е водач на флейтите в оркестъра на Русенската опера, споделила предложението на русенския бизнесмен с първия флейтист на Софийската филхармония Явор Желев (който е възпитаник на русенското Музикално училище). А той пък разказал за тази прекрасна идея на своя колега Добринов в Япония. Музикантът веднага се ангажирал да подбере чудесен високопрофесионален инструмент за младото дарование от Русе. А след като закупил флейтата, Добринов я и донесъл в София, където неотдавна проведе майсторски клас. Това е „Бентлито“ на флейтите, при това избрана от башфлейтист и суперинструменталист, а освен това доставена и без обмитяване и допълнителни такси по границите, коментира Мария Дуканова. 
Флейтата е чудесна - тонът е по-плътен, по-лесно ми е и е много по-приятно да свиря с нея, каза Теодор Димитров. Много съм щастлива, това е чудесен жест, а Теодор е ученик с много качества и липсата на негов собствен инструмент наистина беше пречка той да се развива, добави Надежда Андреева. 
Аз също съм благодарен - на госпожа Дуканова, че осъществи моята идея, каза Тамахкяров. И разказа, че идеята възникнала в навечерието на неговия рожден ден и той решил да прикани своите приятели да го поздравяват без обичайните за такива поводи букети цветя. Вместо това предложил да дадат своята лепта в специална кутия в името на развитието на талантливия млад флейтист. Така към събраните в кутията пари Тамахкяров добавил солидна сума и осигурил бленуваната от младежа собствена флейта. Знам колко е важно един млад талант да получава удоволствие от докосването до ценен и професионален инструмент и колко много това допринася за неговото развитие като артист, каза бизнесменът. Той е убеден в това - още повече, че знае това не от прочетено или чуто, а от собствен опит. Неговата дъщеря Анна-Мария също е възпитаничка на НУИ „Веселин Стоянов“, в момента е студентка последна година по цигулка във Виена и успоредно с това учи и тонрежисура, а цигулката, на която свири, е с богата биография и е била притежание на цигуларка от Симфоничния оркестър на Българсското национално радио.
За Диан Тамахкяров това не е първи благотворителен жест. Той подпомага уникалната група за осъвременен фолклор „Четно“, водена от преподавателя по народно пеене в Училището по изкуствата Георги Великов-Гоце. В тази група дъщерята на бизнесмена свиреше на цигулка преди заминаването си за Виена. Сред щедрите действия на Тамахкяров са спонсориране на ученици от Математическата гимназия за участие в състезание в Тайван, солидна подкрепа за рали състезателния отбор, станал национален шампион през 2015 година. 
Много ще се радвам да ме поканиш на твой концерт на някоя от престижните световни сцени - обърна се Тамахкяров към Теодор, щастливия притежател на „Бентлито“ на флейтите. 
Като начало заповядайте на 13 декември на концерта на нашето училище - Теодор ще свири там с новата си флейта, откликна веднага Надежда Андреева.