11-годишнината Петя Димитрова от Школата по изобразителни изкуства към ОбДЦКИ-Русе с ръководител Маргарита Хрисандова, получи най-високите отличия - „Златен трофей“ и „Златен медал“ от VIII Международен конкурс за детска рисунка „Здраве“ Оман 2022. 
Наградите бяха връчени на тържествена церемония в библиотеката на Университета Султан Кабус в столицата Мускат. Петя получи наградата си, облечена в традиционна българска носия. 
В творческата надпревара се състезаваха хиляди участници от десетки страни. Творбите на победителите се отпечатват на рекламни тениски и сувенири и се продават с благотворителна цел в помощ на нуждаещи се болни деца по целия свят - на благотворителни церемонии, изложби, презентации, фестивали. 
Всяка година фестивалът /International Festival of Paintings for Pediatric Patients (IFPPP)/ и награждаването се провеждат в различни страни по света. През 2020 г. Петя също беше сред победителите в него, като награждаването беше в Иран.
Още отличия заслужиха художниците от ОБДЦК. На 23-та Международна среща на младежкото изкуство в Португалия - EVORA 2022, школата с ръководител Маргарита Хрисандова и талантливата художничка Габриела Ивелинова (11 г.) бяха отличени с дипломи за отличното си представяне.
На 15-ия Национален конкурс за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите“ Кърджали 2022 също 11-годишната Цветелина Денева беше класирана на второ място и получи диплом, медал и чаша с рисунката си за спомен.