В навечерието на Деня на християнското семейство, който традиционно се отбелязва на 21 ноември, пенсионерските клубове „Дружба“ и „Калина“ се събраха, за да празнуват заедно. Те бяха уважени от заместник – кмета Магдалина Илиева и председателя на Общинския съвет Иво Пазарджиев.

„Днес Вашите дом и семейство са не само тези, които сте създали с любимите си хора, но и клубовете, които посещавате. Ето защо Ви пожелавам да продължавате да бъдете и да се развивате заедно. Запазете своите неповторими енергия и бодрост - само по този начин можем да надмогнем трудностите в ежедневието.“

С тези думи се обърна към повече от стоте пенсионери заместник – кметът. Тя също така изрази своята благодарност към тях за това, че всяка година правят Община Русе част от техния празник.

Множество песни и танци съпътстваха веселия празник, а за най-добрите кулинари бе организирана изложбата „Тиквени изкушения“. Домашно приготвените вкусотии бяха оценявани от тричленно професионално жури с председател Румяна Стоянова – заместник – директор на ПГ по туризъм „Иван П. Павлов“ – Русе, като за най-умелите имаше специални награди.

Специално за празника на двата клуба бяха дошли техните приятели от пенсионерските клубове в село Красен, Русенско, и от град Елена. Те поздравиха присъстващите с музикални изпълнения