Шампионът на България по футбол Лудогорец осъди поведението на част от феновете на третодивизионния Розова долина, които отправиха расистки обиди към част от цветнокожите играчи на "орлите" и по-конкретно към ганаеца Бърнард Текпетей.
В петък двата отбора се срещнаха в Казанлък в мач от 1/16-финалите в турнира за купата на България, който гостите спечелиха с 2:0.
От клуба от Разград пуснаха и специална декларация по случая на сайта си:
"ПФК Лудогорец изказва своите благодарности към колегите си от Розова долина, ръководството на община Казанлък и местната полиция за усилията по организацията на вчерашния мач на стадион "Севтополис". Поздравяваме момчетата от Розова долина за мъжката и достойна игра и им желаем успех в преследването на целите си в първенството.
Радваме се, че гостуването на Лудогорец в Казанлък предизвика такъв голям интерес сред местните привърженици. Но няма как да останем безучастни към проявите на расизъм спрямо наши играчи от страна на провокатори с фенски атрибути на наш опонент в първенството, част от които бяха задържани от полицията. Съжаляваме, че прикрити сред миролюбивите хора на стадиона в Казанлък, те успяха да покажат истинското си лице и да развалят футболния празник. За радост обаче подобни "фенове" са единици. Ние сме щастливи, че стотици деца и привърженици от Казанлък и региона успяха да се снимат с любимците си от Лудогорец, както и с легендата Козмин Моци преди и след мача.  
ПФК Лудогорец твърдо стои зад своите играчи и подкрепя Бернард Текпетей в битката му срещу расизма. Грубо осъждаме подобни нетолерантни прояви, които не кореспондират с ценностите на съвременното общество.  
Вече 12 години Лудогорец доказва, че не прави разлика между етническа и религиозна принадлежност и полага неимоверни усилия на стадион "Хювефарма Арена" всеки да се чувства спокоен без значение от цвета на кожата си и етноса си", заявяват "орлите".