Още една много добре вървяща допреди кризата русенска фирма се запътва към небитието. С решение на Русенския окръжен съд „Рунел“ АД е обявена в несъстоятелност.
Името на „Рунел“ /преди това СД „Рунел-АР-Пуйков, Пуйкова“/, нашумя през 2005 г. след като фирмата взе под наем целия завод на „Петър Караминчев“ на бул. „Липник“, назначи 80 души и започна производство на мушами, промазан текстил и каландрови изделия. Компанията бе собственик на още няколко търговски дружества, а за нея работеха над 200 души. В последните предкризисни години „Рунел“ реализираше над 8 млн. лева оборот и печалба от около 300 хил. лева.
Кризата обаче помете бизнеса на фирмата, а „Петър Караминчев“ бе изравнен със земята, за да се строи на негово място мол. Преди 3 години имоти на „Рунел“ бяха обявени за продан заради дългове към ОББ. Цех за производство на хидроизолационни материали на фирмата в Източна промишлена зона бе обявен на търг с начална цена от 3 млн. лева. Продаваше се и луксозен двуетажен комплекс в района на хижа „Приста“. Междувременно „Рунел“ претърпя трансформация, като управлението бе прехвърлено от Мариан и Силвия Пуйкови на Динчер Мустафа.
Сега от решението на съда става ясно, че „Рунел“ дължи над 3,5 млн. лева към държавата в лицето на НАП и близо 4,4 млн. лева на ОББ. А решението за поставяне в несъстоятелност е по искане на друг по-малък кредитор - германската фирма „Евоник Рьом“ от град Дармщат. Съдът е назначил събрание на кредиторите на 18 март. За временен синдик е назначен Стоил Моллов от София.