Френският пилот в световния рали шампионат Себастиен Ожие ще остане в отбора на "Тойота" и през следващата година, докато Есапека Лапи (Финландия) и Крейг Брийн (Ирландия) се очаква да се преместят в "Хюндай", обявиха от отбора. 
Осемкратният световен шампион Ожие, който участва само в някои от състезанията тази година, ще споделя волана с японеца Такамото Кацута през 2023 година. Японецът ще смени финландеца Лапи, който преминава в "Хюндай".   
"Много съм щастлив да продължа сътрудничеството си с "Тойота Газу Рейсинг" през 2023 при частична програма, както беше тази година", декларира французинът, който бе цитиран в комюнике.
"Това е нещо, което оценявам наистина, защото ми дава шанса да се състезавам за отбор, който е на много високо ниво, и ще продължа да преследвам мечтата си. В същото време ще имам повече време за семейството ми и да правя различни работи", продължи той.
Освен Ожие Кацута, световният шампион Кале Рованперя и британецът Елфин Еванс също ще продължат в "Тойота".
В "Хюндай" 31-годишният Лапи ще направи отбор с белгиеца Тиери Нювил, който спечели Рали Япония, което бе последното за настоящия сезон. Финландецът три пъти завърши на подуима през тази година - на Рали Швеция, Рали Финландия и Рали Белгия.
"С пристигането на Есапека в отбора имаме група от пилоти, които са способни да се борят за първите места на всички състезания и на всички терени", каза един от шефовете на "Хюндай Моторспорт" Жюлиен Монсе.
Лапи ще замени естонеца От Тенак, който е световен шампион от 2019 година, чийто договор бе прекратен преждевременно поради "лични причини".
Брийн беше във "Форд" през 2022-ра, и в "Хюндай" ще направи тандем с испанеца Дани Сордо. 32-годишният пилот вече е карал за "Хюндай" между 2019 и 2021. 
От "Форд" още не са обявили пилотите си за следващата година.