Нова премиера ще изпълни и сцената, и залата на Драматичния театър „Сава Огнянов“ в Доходното здание на 28 и 29 ноември от 19 часа. Този път публиката ще види „Лилиом - легенда за любовта“ на унгарския писател Ференц Молнар. С предизвикателството да разкаже легендата се е наел младият и талантлив режисьор Ивайло Ненов. В състава на спектакъла се срещат няколко поколения актьори - участват едни от най-опитните артисти на русенска сцена, новите млади попълнения в трупата и деца от Детска театрална школа „Патиланци“. Гост звезда в спектакъла е Мая Бежанска, която заема една от главните роли. В мащабната продукция се преплитат три изкуства - театър, музика и цирково изкуство.
„Лилиом е човек на крайностите, влюбен в светлините и усмивките на лунапарка и бягащ от проблемите на реалността. Ще успее ли да слезе от въртележката и да прекрати маскарада, когато съдбата го срещне с безусловната любов? Дали пътуването му до едно неочаквано място ще го научи да разпознава и да уважава границата между доброто и злото?
Пиесата на Ференц Молнар, написана преди повече от век, звучи изключително съвременно днес, а постановката на Ивайло Ненов очарова с невероятното смесване на реалност и фантазия, хумор, патос и ирония, нежност и трагедия.
Спектакълът „Лилиом“ разказва легендата за съвременния човек, заменил искреното човешко общуване с привлекателния пъстър маскарад. Маскарад, в който никой не е това, за което се представя...“, казват от театъра.