Повече от 20 000 подписа са събрани от ГЕРБ за провеждането на референдум за изборното законодателство заедно с евроизборите на 25 май. Това съобщи депутатът Десислава Атанасова и поздрави областната организация на партията, че се е включила много адекватно в събирането на подписи.
По повод предстоящия избор на ръководство на Централната избирателна комисия Атанасова заяви, че с всякакви процедурни трикове управляващото мнозинство ще наложи своите кандидатури за председател, двама заместник-председатели и секретар.
„Всички номинации за членове на ЦИК ще бъдат разгледани в две комисии на Народното събрание - за взаимодействие с граждански организации и движения и по правни въпроси. Това, което предвиждаме, че ще се случи следващата седмица в Народното събрание, когато ще се избира ръководството на ЦИК, е че ДПС, БСП, „Атака“  и независимите депутати ще направят предложения и всички кандидатури на ГЕРБ няма да бъдат одобрени в зала“, заяви Атанасова и допълни, че вече има кандидатури от ГЕРБ, но няма да ги оповести сега, тъй като имало още една седмица време.
По думите й управляващите ще си назначат една ЦИК, която по всякакъв начин да осигури служебна победа - не само на предстоящите избори, но и на следващите.