Английският национал Конър Коуди заяви, че температурите по време на Световното първенство в Катар със сигурност ще бъдат по-високи отколкото в родината му, но футболистите ще трябва да приемат горещината и да я изключат от умовете си.
Футболистите на Англия вече проведоха първа тренировка на базата си в Ал Уакра днес при температура над 30 градуса по Целзий.
Според Коуди, не трябва да се набляга на горещината, тъй като това няма да помогне по време на турнира.
„Тази сутрин ни беше доста тежко. Тренировката беше дълга, тъй като отборът има нужда да свикне с условията“, каза Конър Коуди, цитиран от агенция „Ройтерс“.
Англия ще започне участието си на Мондиал 2022 с мач срещу Иран в група В в понеделник.
„Няма да изляза тук и да кажа, че не е трудно, но ние сме професионални футболисти. Наясно сме с това, което правим и тренировката беше фантастична. Все пак се наслаждавам на слънцето, което не ни се случва толкова често у дома“, добави Коуди.
Той коментира и темата за феновете, които са решили да бойкотират първенството заради сигналите за неспазване на човешките права в страната домакин.
„От наша гледна точка ние вярваме, че футболът е абсолютно за всеки. Това е нещото, в което вярваме като отбор, като хора, като футболисти и върху това ще се концентрираме. Ние идваме в страна, чийто правила уважаваме, но също така защитаваме принципите си и ще продължим по този начин“, увери английският национал.
Единственият, който пропусна тренировката днес бе Джеймс Мадисън, но по думите на Конър Коуди, той е ОК.