ВиК-Русе да ускори дейностите по всички обекти, а незавършените да бъдат подготвени така, че да не възпрепятстват работата на снегопочистващите машини. Това поиска от представители на фирмата кметът на Русе Пенчо Милков, който свика вчера разширено заседание за готовността да се посрещне зимата. Според прогнозите първият сняг ще падне още в началото на идната седмица.
Отчетено е, че Русе и всички населени места от общината са снабдени с необходими инертни материали и снегопочистващата техника е в изправност. Готовност за работа в зимни условия са декларирали фирмите за поддържане на пътищата и доставчиците на вода и енергия.
Милков е издал заповед при сняг и заледяване всички ръководители на учреждения, фирми и домоуправители да организират  постоянно почистване на прилежащите им тротоари и работни площадки в района на обектите. Същевременно гражданите ще бъдат уведомявани чрез медиите за необходимостта от освобождаване на пътните участъци от паркирани автомобили при почистване на пътните настилки от сняг и лед, като при необходимост ще се налага принудителното им преместване без знанието на техния собственик.