Ледената пързалка заработи вчера в Русе и ще радва деца и възрастни в продължение на два месеца. Атракционът е с площ от 450 кв. метра и е разположен пред сградата на Русенската опера в центъра на града, каза Кунчо Кунчев, управител на общинското предприятие „Общински пазари“.
„Пързалката се радва на голям интерес, като през миналата година я посетиха 25 000 души. Все повече хора ползват съоръжението. Немалко от тях са си купили и кънки“, каза Кунчев. 
Както „Утро“ вече писа, пързалката ще работи без прекъсване до 15 януари идната година. На разположение на посетителите са 230 чифта кънки. 
Кунчев напомни, че цените са едни от най-ниските в страната за ползване на подобно съоръжение, а емоцията да се пързаляш с кънки е голяма.
„Емоцията я поражда скоростта, с която се пързаляш, начинът, по който можеш да правиш завои и да се ускоряваш“, каза управителят на „Общински пазари“.
През съботните и празничните дни на декември най-малките посетители ще могат да се забавляват в компанията на различни приказни герои и да се снимат с тях.
Пързалката работи в Русе за пета поредна година.