Солиден набор нарушения установила една проверка на преминаваща покрай областната дирекция на МВР кола в понеделник около 14.30. 
Полицаи забелязват на кръстовището на бул. „Цар Освободител“ и ул. „Хан Аспарух“ лек автомобил „Мерцедес“, за който имали информация, че е с прекратена регистрация. Спират колата и установяват, че зад волана е 31-годишен мъж с отнета книжка, мерцедесът действително е дерегистриран и се движи с нередовни номера, а при пробите за алкохол и наркотици шофьорът се справя успешно само с първата. Втората показва употреба на два вида дрога - амфетамин и метаамфетамин. По-късно той дава и кръв за химически анализ.
На младия мъж са съставени три акта и срещу него е образувано бързо производство.
На сходен случай се натъкнал патрул от Първо РУ десетина часа по-късно, малко след полунощ срещу понеделник, на кръстовището на улиците „Борисова“ и „Мария Луиза“. 34-годишният шофьор показал наличие на алкохол над подсъдните 1.2 промила при теста на място, точната стойност ще бъде определена от последвалата кръвна проба. Автомобилът пък бил със служебно прекратена регистрация, тъй като собственикът му не изпълнил действащото от 2017 година задължение да го регистрира до два месеца след придобиването. Шофьорът се оправдал, че не е знаел за това изискване, но незнанието не е защита от санкция. Срещу него също е образувано бързо производство.