Блъсната на пешеходна пътека в центъра на Русе жена ще получи 37 000 лева за преживяното пре удара и по време на дългото си възстановяване. Това е окончателното решение на Върховния касационен съд, което слага точка на едно продължително ходене по мъките, започнало преди четири години и половина.
Инцидентът настъпва на 25 май 2018 година, когато лек автомобил „Тойота“ помита на пешеходната пътека на кръстовището на бул. „Цар Освободител“ с улица „Хан Аспарух“, непосредствено до Областната дирекция на МВР, 56-годишна жена. За радост ударът не е фатален, но пострадалата с инициали С.П. остава на земята със счупвания на двата крака и следват мъчително лечение и рехабилитация, докато се върне към предишния си начин на живот.
Делото срещу шофьора С.С. приключва със споразумение и той приема да изтърпи лишаване от свобода за срок от 6 месеца с 3 години изпитателен срок и да бъде лишен от право да управлява МПС за 10 месеца.
Тъй като С.С. има застраховка „Гражданска отговорност“ в „Алианц“, дружеството предлага на потърпевшата 22 000 лева обезщетение. Тя обаче иска много повече - 70 000 лева - и завежда дело за тази сума в Окръжния съд. 
Съдът коригира обезщетението на 37 000 лева заедно с претендираните 172.95 лева за лекарства, патерица и проходилка.
Това обаче предизвиква обжалване от „ЗАД Алианц“ пред Апелативния съд във Велико Търново който определя  27 750 лева обезщетение, като приема, че е налице 25% съпричиняване от страна на пострадалата.
Според Върховния касационен съд обаче, съпричиняване няма, а Окръжният съд в Русе законосъобразно и справедливо е определил сумите, които застрахователят следва да изплати на С.П.