Станислав Антонов-Станката е рожба на „Спартак“ /Плевен/, но звездните му години на вратар минаха под рамката на „Дунав“. Той игра в два периода за русенския тим - в „Б“ група по времето, когато старши треньор бе Мирослав Миронов, а вторият му ангажимент включваше 3 сезона в Ефбет Лига. Тогава „Дунав“ със Станката и Мартин Луков разполагаше с може би най-стабилните вратари в елита. Паметни ще останат мачовете на Антонов срещу „Левски“ в софия на 21 април 2017 година /1:1/ и срещу ЦСКА на „Армията“ на 7 май същата година /0:2/. След мача на „Герена“ старши треньорът на „Левски“ Славиша Стоянович възкликна: „Феноменален вратар! Спаси всичко, каквото трябваше да се спаси!“.
След като си тръгна от Русе, Станката игра за „Бдин“ /Видин/, а сега, вече на 36 години, е футболист на „Партизан“ /Червен бряг/.

- Станка, поздрави от вестник „Утро“! Гледа ли мача на „Дунав“ със „Спартак“ /Плевен/?
- Разбира се, как мога да пропусна тази среща с отборите на сърцето ми!
- И какво видя твоето футболно око?
- „Спартак“ влезе в двубоя като фаворит, първото полувреме бе равностойно, но „Дунав“ показа страхотен характер след почивката, видимо искаше повече победата и я заслужи. Имаше и няколко ключови епизода, след които срещата можеше да тръгне и в друга посока. Направи ми впечатление, че дунавци допуснаха двата гола заради лоша комуникация между защитата и вратаря. Познавам това момче /Цветелин Енчев/ от престоя ми в „Дунав“ и няма да си позволя никакви критики към него. Млад човек, тепърва ще трупа опит. Но нека и защитниците да внимават повече. 
- Кое обърна резултата?
- Гледал съм всички домакински мачове на „Спартак“ и повечето като гости. По принцип отборът играе по-лежерно през първото полувреме, а след почивката натиска главно чрез контри, тъй като тимът прелива много бързо от защита в атака. Този път не се получи. Ако трябва да отлича някого, то това е само Васко Шопов. Той е единствената фигура, която изпъква ярко в „Спартак“. От другата страна съм силно впечатлен от Йордан Димитров с трите му гола и особено от младия Джан Хасан. С Дани сме играли заедно, пожелавам му още попадения. Джан е много интересен футболист. Вижда играта, техничен е, направи страхотни асистенции. И младото момче /Теодор Костов/, което влезе като резерва. Вкара страхотен гол. Бях го чувал само като име.
- Поддържаш ли някакви контакти с бивши съотборници от „Дунав“?
- С Виерата /Диян Димов/ се чуваме сравнително често. Тук искам да отворя една скоба - бях изненадан от бързото освобождаване от треньорския пост на Мартин Цирков. Мисля, че ръководството на клуба не го обгради с повече търпение. Но в България е така - рядко се дават възможности за дългосрочна работа, особено на млади специалисти. Всеки иска успехи на секундата. Иначе нищо лично срещу Люси Киров и Мартин Ковачев - напротив. И двамата са мои приятели, все хора с характер. Да не забравя Миро Будинов, друг мой голям приятел.
- Чуваме, че и сега си във форма даже като полеви футболист и дори бележиш голове за „Партизан“. Как се получава?
- Честно казано, като физика на тези 36 години се чувствам по-добре, отколкото когато бях на 20. Аз съм човек на режима и винаги съм се грижил за тялото си. /Смее се/. Що се отнася до головете, те са само 4.
- Ако получиш покана, би ли се върнал да помогнеш с опита си на „Дунав“?
- /Смее се/. Е, това не зависи от мене. Факт е, че в Русе минаха най-хубавите ми години и аз няма как да ги забравя.
- С какво се занимаваш извън футбола?
- Представител съм на фирма за химически продукти.
- Как вървят нещата в семеен план?
- Чудесно! Синът ми стана на 12 години, тренира, да видим докъде ще стигне като футболист.
- Благодарим за това интервю!
- И аз благодаря! Пожелавам успех на „Дунав“ и, разбира се, на „Спартак“!