Старши треньорът на „Дунав“ Людмил Киров  оцени победата срещу „Спартак“ /Плевен/ като „изключително важна крачка на отбора“.
„Играта ни през първото полрувреме беше доста колеблива. През втората част бяхме перфектни. Не твърдя, че като цяло бяхме по-добрият отбор, но момчетата показаха голям характер и се пребориха за трите точки с красиви голове. Да не забравяме, че при 1:2 вратарят ни Цветелин Енчев спаси почти сигурен гол. Ако резултатът беше станал 1:3, мачът свършваше. Има обаче и такива двубои, в които късметът покрива даден отбор. Нашият случай бе подобен в съперничество с много добър и обигран тим. Искам да поздравя всички момчета - както титулярите, така и резервите. Адмирации за себераздаването им!“, каза Киров за „Утро“.
На въпроса колко истина има в новината, че плеймейкърът на „Спартак“ /Плевен/ Васил Шопов може да се завърне в „Дунав“, старши треньорът заяви: „Не искам да коментирам и да вкарвам излишна интрига. Шопов има договор със своя клуб. Що се отнася до попълненията през зимата, ще съм твърдо против разгласата на каквито и да е било имена. С много приказки само ще оплетем конците с евентуалните попълнения. Повечето от футболистите, с които разговаряме, са с действащи договори и всякакъв шум около тях може да доведе до край на преговорите. Условията в „Дунав“ като заплащане не са за супер звезди, но във всеки друг план са добри за футболисти, които искат да се развиват. Говоря като материална база, екипировка, възстановяване. В това отношение нашият клуб, мисля, е в Топ 4 във Втора лига. Истината е, че аз, Мартин Ковачев /помощник треньорът/ и Диян Димов /капитанът на отбора/ разговаряме от два месеца с определени играчи. Ще издам и една малка тайна - вече имаме предварителен договор с един футболист. Когато подпише и официален контракт, ще съобщим името му. Какви попълнения ни трябват? Във всички линии - като се започне от защитата до атаката“.
Старши треньорът добави, че победата срещу „Спартак“ ще влее самочувствие в отбора преди мача за купата на България срещу „Арда“ /Кърджали/ на 19 ноември от 13 часа.
„Надявам се да завършим достойно сезона с добра игра срещу елитен тим. Такива мачове каляват по-младите футболисти“, каза Киров.
Той изрично подчерта, че Мирослав Будинов ще започне подготовка чак след Нова година, защото контузията му се е оказала доста сериозна.  
А ето как изглежда класирането след края на есенния сезон във Втора лига.
1. ЦСКА 1948/2/ 35
2. „Крумовград“ 30
3. „Етър“ 30
4. „Беласица“ 28
5. „Спортист“ 28
6. „Спартак“ 28
7. „Монтана“ 25
8. „Литекс“ 23
9. „Лудогорец 2“ 23
10. „ДУНАВ“ 22
11. „Струмска слава“ 22
12. „Марица“ 22
13. „Миньор“ 20
14. „Янтра“ 19
--------------
15. „Ботев 2“ 18
16. „Витоша“ 17
17. „Добруджа“ 16
18. „Созопол“ 13