Една от любимите зимни атракции на русенци през последните пет години - ледената пързалка в центъра на града, отваря днес и ще работи всеки ден до 15 януари от 9.30 до 21.30 часа. Неин стопанин отново е доказалата се като добър организатор фирма „Общински пазари“. 
Пързалката с площ 450 кв. м. е на площада пред операта и е първата в страната, която ще приеме любителите на леда и кънките тази година. Всъщност стартът й дори малко закъсня заради топлото време.
На разположение на гостите й са 230 чифта кънки от 25-ти до 46-ти номер. Цените са едни от най-ниските в страната. Билет за възрастни е 7 лева на час, а за ученици - 5 лева за час. Допълнително се заплаща за наем на кънки 2 лева, а при нужда и наем за обучителен тренажор - пингвинче или мече - 3 лева на час. 
Най-изгоден е абонаментът за 10 посещения с включени кънки - 45 лева за деца и 60 лева за възрастни.
За групи от минимум 6 души цената за входен билет и наем на кънки е 7 лева на час на посетител. Най-малките ще могат да карат кънки в компанията на различни приказни герои и да се снимат с тях през съботните и празнични дни на декември. А в събота ще има безплатен чай за всички посетили пързалката през първите две сесии.