Иссън Боши - японският Малечко Палечко, идва днес в Русе с едноименния спектакъл на театрална фермация „Сенджу“, в който зрителите ще могат да се насладят на ръчно изработени кукли „Такеда“, както и на марионетки-гиганти, на театър на сенките, на авторска музика и стихове. Представлението ще се играе тази вечер от 19 часа на сцената на Кукления театър.
Иссън Боши е толкова малък - колкото оризово зрънце! Но въпреки това е умен и смел. Може да чете и пише, а освен това учи за самурай. С помощта на купа, игла и една очарователна риба кои, Слънчевото момче стига до големия град Киото! Там той успява да си намери работа, среща красивата девойка Ханако и се изправя срещу страшното чудовище Они. Вълнуваща и магична, историята ни учи, че: „Целият свят е така подреден! Аз ти помагам - ти утре на мен!“...
Театрална формация „Сенджу“ е работи с японския артист Сенджу Такеда и следва примера на марионетния театър „Такеда“ от Страната на изгряващото слънце. Той съществува от 17 век, като носи фамилията на известния актьор, режисьор и дизайнер Такеда Ооми. 
Формация „Сенджу“ е създадена през 2018-а в София с премиерата на спектакъла „Дъщерята на самурая“. Менторът им Сенджу Такеда е последния представител на театър „Такеда“.
А „сенджу“ на японски значи ветрило или сто ръце. Подходящо име на група сформирана от артисти за куклен театър.