Нападателят на Манчестър Сити Ерлинг Холанд изрази съжаление, че Норвегия няма да играе на световното първенство в Катар, но ще използва предстоящия месец почивка, за да се възстанови след тежкия старт на сезона във Висшата лига на Англия.
22-годишният Холанд пристигна в Манчестър това лято от германския Борусия Дортмунд и вече вкара 23 гола в 17 мача за новия си отбор, включително 18 попадения в 13 срещи в първенството на Англия. С представянето си той затвърди реномето си на един от най-стръвните нападатели в света, но въпреки тези му качества, това не успя да помогне на Норвегия да се класира за Мондиала за пръв път от 1998 година насам.
"Искаше ми се да играя на световното първенство. Но реалността е, че няма да мога да го направя. Сега ще използвам времето, за да дам почивка на тялото и съзнанието си, след което започвам да тренирам отново", каза Холанд пред репортери.
"В тренировките няма да се фокусирам върху нищо специално. Първите ми няколко месеца в Сити бяха достатъчно добри, така че няма какво много да променям. Просто искам да се подготвя за втората половина от сезона и да бъда на линия за първия мач след почивката", каза още той.
Холанд си постави за цел и класиране с Норвегия на следващото европейско или световно първенство.
"Най-значимото нещо, което можем да направим, е да се класираме на световното първенство или на европейското. Това е моята цел с националния отбор. Знам, че ще бъде трудно, но се надявам един ден това да се случи и аз да мога да играя на такъв форум", добави той.
Норвежкият таран посочи и четирите отбора, които според него имат най-сериозни шансове да спечелят световната титла - Бразилия, Англия, Аржентина и Франция.
"Не мога да посоча само един фаворит, защото има много добри отбори, но смятам, че тези четири са с най-добрите шансове", завърши футболистът на Манчестър Сити.
Световното първенство в Катар ще се проведе от 20 ноември до 18 декември.