ФК Хебър (Пазарджик) ще депозира жалба срещу съдийството на футболния рефер от Перник Димитър Димитров, асистента му Владимир Велев (София), както и срещу ВАР-реферите Драгомир Драганов (Варна) и Димо Вълчев (Варна).
Жалбата ще бъде внесена днес до края на работния ден в Съдийската комисия на БФС, като е спазен заложения в Дисциплинарния правилник срок за това.
Мачът от 18-ия кръг на Първа лига завърши 1:2, като пловдивчани най-напред поведоха, а в началото на второто полувреме Хебър изравни. Накрая победата на Локомотив стана и благодарение на неумелата намеса на вратаря на пазарджиклии Петър Дебърлиев.Основанията за възражението на ФК Хебър се обуславят от няколко обстоятелства:  1. слаб дисциплинарен контрол спрямо футболисти на Локомотив 1926 (Пловдив) и като следствие от това спестени червен/жълти картони;  2. незачетен в 45-а минута изравнителен гол на Хлеб Бухал;  3. немотивирано малко продължение на срещата - едва 2 минути.
Жалбата е с прикрепен видео-материал, който да подкрепя твърденията на новаците в елита. Същото видео е разпространено и в официалния фейсбук-профил на Хебър (Пазарджик) на адрес https://www.facebook.com/fchebarofficial/videos/451543700464617.