Производствения капацитет на „Бадер България“ ще бъде удвоен през 2023 г., което ще доведе до разкриване на още около 300 работни места във всички направления, съобщиха от компанията. Предстои и откриването на собствена фабрика за кроене на кожа по най-съвременни лазерни и CNC технологии.
„Бадер България“ стартира своята дейност в град Русе в началото на 2019-та година, като първоначално нае бившата база на „Аристон С“ до Кооперативния пазар, а по-късно се нанесе в опразнения магазин на „Техномаркет“ на бул.“Липник“. Към момента в компанията работят 300 души и намирането на още толкова определено ще бъде сериозно предизвикателство при свития трудов пазар в Русе. 
„Бадер България“ е част от световния лидер в производството на автомобилен интериор - „БАДЕР Груп ГМБХ“, със седалище в Германия. Компанията е лидер в производството на кожени салони за автомобилната индустрия и има над 11 300 служители в 15 модерни съоръжения, разположени на 5 континента. Сред клиентите й са водещи автомобилни производители като БМВ, „Мерцедес“ и „Ауди“. Фирмата има и други чуждестранни заводи в държави като Полша и Китай.
През миналата година „Бадер България“ реализира продажби за 10,25 млн. лева.