Видинският драматичен театър „Владимир Трандафилов“ тази вечер представя премиерната си постановка „Езоп“ от бразилския драматург Гилерме Фигейреду. Това съобщи за БТА директорът на трупата Дейвид Славчев.  Режисьор на постановката е Гълъб Бочуков, сценографията и костюмите са на Николай Нинов. В постановката участват актьорите Иван Рангелов (Езоп), Красимир Рангелов (Ксант), Велина Колева (Клея), Фиданка Рангелова (Мелита), Николай Янев (Агностос) и Бисер Маринов (Етиопеца).
Постановката е предизвикателство както за актьорите, така и за режисьора Гълъб Бочуков, директор на Театрално-музикален център – Кърджали. Пиесата, която е известна още под заглавието „Лисицата и гроздето“,  е актуална и днес, защото темите за свободата, компромиса, любовта, предателство са вечни. Гълъб Бочуков каза, че е поверил ролята на Ксант и на Езоп на видинските актьори баща и син - Красимир и Иван Рангелови и се надява изборът им да допадне на публиката. Бочуков допълни, че за него е било удоволствие да работи с трупата на видинския театър, "които са творци, амбициозни хора, всеотдайни и некомерсиални".
Постановката е финансирана от Национален фонд "Култура" по „Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти“, допълни Дейвид Славчев. Премиерата е тази вечер от 19:00 часа в залата на Драматичен театър "Владимир Трандафилов" - Видин.