Най-горещата точка на предстоящата общинска сесия - искането на общинските съветници от СДС Станимир Станчев, Елеонора Николова, Деян Недков и Иван Григоров за предсрочното освобождаване на председателя Иво Пазарджиев, не е включена в заседанието на 17 ноември, петък. Това стана известно от обявяването на дневния ред, но обяснения за промяната няма.
Според синята група Пазадржиев недопустимо е блокирал поисканата и насрочена на 26 август извънредна сесия във връзка с проблемите с Водния цикъл и с огромните проблеми на Дунав мост заради интензивния трафик на тирове. Групата поставя и въпросът, че председателят продължава да работи като адвокат и не е на разположение на колегите си и на гражданите по 8 часа дневно.
На това Пазарджиев отговори с изявление пред „Утро“, че по отношение на извънредната сесия е изпълнил задълженията си и е свикал заседание, но всички групи освен инициаторите са отказали участие в нея и това е провалило кворума. По другата тема заяви, че работата му като адвокат е публично известна от първия ден на мандата, стандартна практика в цялата страна е председателите на общински съвети да продължават обичайната си работа и в това няма нищо незаконно и неморално. Освен това, посочи Пазарджиев, съм на разположение като председател на ОбС повече от 8 часа дневно. 
Решението за изключване на точката за предсрочното прекратяване на пълномощията на Пазарджиев е било отхвърлено от Постоянната комисия по законност, обществен ред и сигурност е гласувало против с мотивите, че е незаконосъобразно. В този дух е последвало и решение на Председателския съвет. Според  Русе Медиа преди заседанията на постоянните комисии писмо с подобни мотиви е изпратил областният управител Анатоли Станев, който е призовал съветниците да преразгледат проекта за решение.
Това обаче не означава, че не е възможно  вносителите на отпадналата точка от дневния ред да поискат тя да се разгледа се разгледа от Общинския съвет. Дали ще се случи, ще стане ясно в четвъртък.