Две представителки на областната дирекция на МВР в Русе бяха над всички в 28-то издание на националния конкурс „Пътен полицай на годината“, съобщи говорителят на дирекцията Даниела Малчева.
По регламент право на участие в него имат младши автоконтрольори, като всяка ОДМВР излъчва по един отбор, а дирекцията домакин има право да сформира два. Тази година в състезанието участваха и сформирани дамски отбори. Участниците се състезаваха в дисциплините: „Теоретичен изпит по специализирана подготовка“; „Оказване на първа долекарска помощ на пострадали при пътнотранспортно произшествие – теория и практика“; „Стрелба с пистолет“; „Майсторско управление на автомобил“ и „Майсторско управление на мотоциклет“.
При дамите в генералното отборно класиране най-добър резултат показаха представителките на ОДМВР-Русе Деница Господинова и Татяна Чобанова.
Деница Господинова, в съревнование с всички служители, успя да заеме трета позиция в „Теоретична подготовка“, като допусна да бъде изпреварена само от Елизар Илиев от ОДМВР-Габрово и Румен Евтимов от ОДМВР- Перник.
Освен това представителката на русенската областна дирекция бе най-точна в стрелбата с пистолет и завоюва заслуженото първенство в този раздел.
Господинова е на първо място в индивидуалното класиране при жените, а колежката й Татяна Чобанова зае втората позиция в същото класиране при жените.
Русенските служителки завоюваха общо 5 купи.
Победителите получиха наградите си на официална церемония в столицата в присъствието на заместник-директора на ГД „Национална полиция“ старши комисар Борислав Муеров, началника на отдел пътна полиция в ГДНП комисар Димитър Мичев, председателя на СБА Емил Панчев, зам.-председателя на БЧК д-р Надежда Тодоровска, директора на ИААА Бойко Рановски, зам.-председателя на ДАБДП Мария Лазарова, както и предходни ръководители на „Пътна полиция“.