Двукратната шампионка от "Четирите континента" Маи Михара поведе след кратката програма при жените на турнира по фигурно пързаляне Гран При на Великобритания в Шефилд, четвърти кръг за сезона.
Японката изпълни двоен аксел, комбинация от троен луц - троен тулуп и получи оценка от 72.23 точки.
Михара призна, че е трябвало да овладее нервите в първото си голямо състезание този сезон.
"Бях толкова нервна, но очаквах с нетърпение да участвам тук. Мисля за следващата олимпиада и бих искал да се стремя към нея. Всяка година е много важна, ден след ден се наслаждавам и мисля какво мога да направя, за да подобря пързалянето си. Днес се пързалях пред толкова много хора, благодарна съм за това", заяви японката.
Втора е световната шампионка за девойки Изабеу Левито (САЩ) със 72.06 точки, а трета е Анастасия Губанова (Грузия) с 66.82 точки.
Двукратните европейски бронзови медалисти Шарлен Гиняр и Марко Фабри от Италия станаха първи в ритмичния танц при танцовите двойки с 86.30 точки.
Втори са представителите на домакините Лайла Феър и Люис Гибсън с 85.37, пред Марджъри Лажоа и Закари Лага от Канада с 81.09 точки.
Волната програма при жените и танцовите двойки е в неделя, а по-късно ще станат ясни медалистите при спортните двойки и при мъжете.