В спортна зала „Диана“ в Ямбол днес се състояха Държавен турнир по тенис на маса и Държавно първенство по вдигане на тежести от легнало положение за спортисти с увреждания. Състезанията се организират от Спортен клуб за инвалиди „Ямбол – 99“, с подкрепата на Министерството на младежта и спорта, Българската параолимпийска федерация и Община Ямбол.
Първи във вдигането на тежести се класира Георги Киряков от Ямбол, като записа постижение 160 кг. Второто и третото място завоюваха съответно Христо Иванов и Антон Пусков, двамата от Спортния клуб за хора с увреждания „Джавелин“ Бургас. В тенис турнира първото място в отборното класиране зае Спортния клуб за инвалиди „Ямбол - 99“, който беше и клубът с най-много участници, съобщи за БТА Надка Александрова от организаторите.
ЮДвете състезания се организират в града повече от 20 години по повод Международния ден на хората с увреждания - 3 декември", каза още Александрова, която е основен организатор на спортните прояви, както и председател на двата местни спортни клуба - за хора с увреждания и за незрящи.
"Основният проблем е намирането на финансиране и спонсори. Община Ямбол от две години насам връчва грамоти и парични премии на медалистите от състезанията, което е похвално", коментира още тя. 
Наградите връчи заместник-кметът на Ямбол Енчо Керязов.
"Огромно уважение към тези спортисти, които ни показаха несломим дух", написа той в социалните мрежи.