Арх. Александър Симов, който вече има две самостоятелни изложби в русенската Художествена галерия, организира търг, в който предлага няколко свои картини. Целта му е набиране на средства за издавания от него вестник „ВИК“.
Името на вестника всъщност е абревиатура, която се разчита като „Вестник за интуитивна култура“. Първият му брой излиза на 14 юли т.г., в момента се работи по третия брой, за чието финансиране се очаква да помогне търгът.
„Две от картините са с история от годините на ковид пандемията и селектирани за участие в изложби извън България. За съжаление участията се провалиха по време на локдауните. Една от картините вече я използвам като част от вестник „ВИК“ в рубриката „Политика“, ще я видите в брой 3, който вече се сглобява“, казва арх. Симов.
Той е приготвил урна и начална цена за всяка от картините, които ще бъдат изложени във фоайето на Художественато галерия на ул. „Борисова“ 39 от днес до неделя. Желаещите да подпомогнат издаването на вестника, могат да напишат номера или името на картината, цената, която са готови да предложат и телефон за контакт. 
Урната ще бъде отворена във вторник, 15 ноември, до 17.30 часа. Авторът обещава да има и изненади, казват от галерията.