На тържествена церемония в Софийската опера и балет, започваща в 19:00 ч. тази вечер, ще стане известен победителят в 15-ото юбилейно издание на конкурса "Мениджър на годината", съобщиха организаторите от сп. "Мениджър".
В събитието по отличаване на бизнес ръководители за прилагането на добри управленски практики по традиция ще участва и президентът Румен Радев, под чийто патронаж се провежда то. Мениджърът на годината ще бъде обявен лично от президента.
Десетимата финалисти в "Мениджър на годината 2022" бяха обявени на специална пресконференция в БТА на 4 октомври. Те са:
Антония Събева - главен изпълнителен директор на "Мениджмънт Файненшъл Груп" АД
Атанас Фурнаджиев - управител на "Мото-Пфое" ЕООД
Владимир Спасов - прокурист на "М+С Хидравлик" АД
Димитър Гълъбов - изпълнителен директор на "Съдърланд Глобъл Сървисиз България" ЕООД
Ева Елгес - главен изпълнителен директор на "Каргил България" ЕООД
Николай Николов - основател и управител на "Уърлд Транспорт Оувърсийз България" ЕООД
Светлана Стефанова - изпълнителен директор на "ФААК България" ЕАД
Филип Рувре - изпълнителен директор на "Модис България" ЕООД
Юлиян Христов - изпълнителен директор на "МагнаФарм България" ЕАД
Яни Драгов - собственик и изпълнителен директор на "Смарт Органик" АД
Преди кулминацията на вечерта, когато ще стане ясно кой е "Мениджър на годината" 2022, ще бъдат обявени и победителите в новите четири категории: "Най-добър нов бизнес", "Бизнес в първите 20 милиона", "Бизнес трансформация" и "Екип на годината", с които конкурсът беше надграден по случай своя 15-годишен юбилей.
БТА за втора поредна година е медиен партньор на конкурса и заедно с екипа на "Мениджър" подготвя специален брой на възстановеното и излизащо вече всеки месец списание "ЛИК".
И тази година списание „Мениджър“ продуцира филм, посветен на финалистите в основната категория и победителите в четирите нови категории. Филмът ще бъде излъчен премиерно на 27 ноември от 16:00 часа по bTV.