В понеделник „Дунав“ ще бъде домакин на „Спартак“ /Плевен/ в един от най-важните мачове през сезона. Има обаче един футболист, който е играл за двата тима - техничният халф Любо Иванов. Плевенчанинът, старши треньор сега на „Партизан“ /Червен бряг/, бе любезен до говори за читателите на „Утро“.

- Любо, здравей! Колко сезона изкара в Русе?
- Играх за отбора в два периода. Общо ми се събраха три години и половина. 
- Какво мислиш за традиционно горещото дерби между дунавци и спартаковци?
- Не съм гледал на живо тима на „Дунав“, но следя плътно как се представя отбора като състав, резултати, кратки видеоклипове. Дотук пропуснах само един мач на „Спартак“ срещу ЦСКА 1948 и трябва да призная, че съм впечатлен от модерния стил на игра. Тимът е много търпелив в разиграването на топката и е твърде опасен на контраатаки. Освен това „Спартак“ стои доста стабилно в отбрана. Двамата бразилци - Клаубер Сантана и Бруно Франко, са много, много добри футболисти.
- Каква е ролята на Васко Шопов, когото в Русе познаваме много добре?
- Фундаментална! Той привидно леко „заспива“ през първите полувремена, но след почивките изригва почти всеки път. Прави играта на отбора, стреля, въобще - основна фигура. Твърдя, че без него „Спартак“ щеше да е някъде по средата на таблицата и че поне 10 гола за отбора нямаше да ги има.
- „Дунав“ е с много кадрови проблеми и с тесен състав. Как на този фон ще се развие мачът?
- И без проблемите на русенския отбор мисля, че „Спартак“ стои в това първенство с една идея по-добре.
- Поддържаш ли контакти с бившите си русенски съиграчи?
- С Мартин Цирков се чуваме редовно. Мисля, че този човек заслужаваше по-голям толеранс като старши треньор - първо, защото много обича клуба, а и направи доста най-сетне „Дунав“ да има истинска школа. През миналата година бях на рожден ден в Русе. Събрахме се с Динко Дерменджиев, Диян Димов, Митко Тотев, Ивайло Кирилов, Драго Григоров и още няколко момчета. Беше много приятно.
- Какво прави любимецът на русенската публика Станислав Антонов-Станката?
- Станката е вратар при мене. Както винаги е най-добрият. /Смее се/. И е хала в атака. Не се шегувам. Когато не ни достигат хора, го ползвам като полеви футболист. И е много напорист в предни позиции. Няма да повярвате, но през миналия сезон вкара 4 гола! В защита не му се получава твърде, но пада, става, раздава шпагати. Уникат!
- Ще те видим ли на мача „Дунав“-“Спартак“ /Плевен/?
- /Смее се/. Ако жена ми се навие да пътува, ще съм на стадиона.
- Благодарим за това интервю и успех!
- И аз благодаря! Поздрави на всички приятели в Русе.