Кметът на София Йорданка Фандъкова е получила уверение от служебния министър на регионалното развитие Иван Шишков, че оглавяваното от него ведомство ще работи активно за придвижване на проекта за разширението на околовръстния път от кв. „Бъкстон“ до кв. „Люлин“. 
„Всъщност това е участъкът, който би помогнал за достъпа до детската болница. Знаем, че там трафикът ще бъде много затруднен след построяването на детската болница, така че този участък, който е оставащият от завършването на околовръстния път е изключително важен и труден“, каза столичният кмет при представянето на първите кошчета за разделно събиране на отпадъци в 51-во училище по инициатива на Столичната община. 
Вчера на среща с министър Шишков кметът Фандъкова информира, че докладът за предоставяне в полза на държавата на общинския терен, който попада в определения терен за строителството на лечебното заведение, ще бъде извънредна точка в дневния ред на заседанието на Столичния общински съвет този четвъртък. Тя обеща, че ще бъде направено всичко, за да се случи проектът за детска болница.