Концерти, спектакли и изложба ще обогатят традиционната джаз седмица в Русе - едно от важните събития в годишния културен календар. Тази година „Джаз фест Русе“ ще се проведе от 14 до 19 ноември в Доходното здание, организатори са Община Русе, „Русе арт“ и Клубът на дейците на културата.
На 14 ноември от 17.30 ч. във фоайето на Доходното здание русенци ще открият „Емоцията на джаза“ през погледа на фотографа Иво Ботев.
Русенската опера представя две програми на 15 и 16 ноември от 19 часа в зала „Европа“ - „И операта в джаза“ с участието на Нели Петкова и Теодор Петков, и „Между операта и джаза - Гершуин“ в изпълнение на Анна Карадимитрова и Преслав Петков. Билети за двата концерта се продават на касата на Операта.
На 17 ноември от 19 часа почитателите на Биг бенд Русе с диригент Димчо Рубчев могат да се насладят на джаз ритмите заедно със солистите Мишо Йосифов - тромпет и Вили Стоянов - тромбон.
18 и 19 ноември от 19 часа започва „Джаз фест Русе 2022“. В 46-ото издание на престижния форум ще се представят любими изпълнители като Антони Дончев трио и Ангел Заберски квинтет, за първи път ще чуем „Montuno-BG“ с Краси Желязков и „Спектрум вокал бенд“. Билети за 17, 18 и 19 ноември се продават на касата на Доходното здание.
Седмицата ще завърши с „Артисти в джаза“ на ДТ „Сава Огнянов“ на 19 ноември, събота, от 21.30 часа в Камерна зала. Билети могат да бъдат закупени на касата на театъра.