Дрога, оръжие, боеприпаси и пари в брой - това открива най-новото попълнение на отдела с четириноги служители на русенската митница Адел. Игривото, грациозно и любвеобилно куче от породата пойтнер е с британско потекло, но служи вярно и всеотдайно на българската граница заедно с водача си Росен Чучуев. И без да оспорва авторитета му, го приема повече като партньор и приятел, отколкото като шеф. А за произхода й напомня британският флаг на нагръдника й, който е сложен наред с българския.
„Адел беше осигурена благодарение на взаимодействието на Агенция „Митници“ с британското посолство и правоприлагащите органи във Великобритания. През февруари ще навърши две години. Много е енергична и дружелюбна, послушна и добра. Обучена е да търси всички видове наркотици, включително пари в брой, оръжие и муниции“, разказа пред БНТ Росен Чучуев.
Двамата се запознават по време на шестседмично съвместно обучение в Англия, където Адел се учи да открива забранените за пренасяне стоки и недекларирани суми, а наред с това и напасва реакциите и комуникациите с водача си. Сега двата са екип, в който всеки разчита безрезервно на другия.
Адел е научена на пасивно индикиране - когато открие нещо забранено, не се хвърля с лай и дращене към тайника, а замръзва на място. Все едно казва: „Проблем!“.
Иначе е като всички останали кучета. Задължително се разхожда два пъти дневно, храни се добре, с Росен играят с топка, за да изразходва натрупаната енергия и се разделят, когато той си отива вкъщи, а тя се прибира в дома си в териториалната митническа дирекция. 
Интересна и нетрадиционна е способността й да открива пари в брой. Адел, разбира се, няма да реагира на стотина лева или евро в джоба, но пък безпогрешно надушва големите суми.
„Парите се правят от специфични хартии и мастила, кучето души за техните миризми“, обяснява Росен Чучуев.
При демонстрацията пред тв камерата Адел бързо откри предварително поставения в тир обучителен пакет наркотик и заслужи най-желаната награда: „Браво, браво Адел!“.